Tomat, jordärtskocka och Old Ruffian

Fredagen var sista dagen förs såsmomentet men jag kunde verkligen inte förmå mig till att hitta på massa spännande roliga såser. Jag analyserade ganska snabbt vad det hela bestod i, avsaknad av utmaning. Om jag inte ser någon utmaning i något så blir det väldigt svårt att motivera kreativiteten inom sig, i alla fall för mig. Så trots den gode Bluncks sällskap så blev det på förmiddagen endast en tomatsås gjord, kände att jag ville testa den klassiska franska tomatsåsen. Jag försökte mig även på att göra en emulgerad vinegrette med hjälp av lecitin, det sket sig högaktningsfullt kan jag meddela. Två gånger.

Tomatsås as presented by IKEA

Mise för emulgerad vinegrette

Efter lunchen, som för dagen bestod av raggmunkar och fläsk, så gav jag mig på att göra ett skum på jordärtskocka, resultatet blev inte vad jag hade väntat mig. Trots att puréen var  både passerad och mixad med bamixen så var partiklarna lite för stora. Sen verkar det som om agarn han att sätta sig lite för mycket i termosifonen. Misslyckandet gav mig dock idéer för hur jag bättre i framtiden ska kunna komponera varma skum. Nu är jag taggad som fan inför nästa veckas andra moment och ska försöka väcka kreativiteten under det inledande grönsaksmomentet också. Oxsvanssoppan är nu även den klar efter 24 timmar i ugn på 80 grader.

Ambrosia!

Jordärtskockor.

Smörstekt jordärtskocka med jordärtskocks pure/skum

Oxsvanssoppa.

På vägen hem från skolan så stannade jag till och plockade upp två efterlängtade flaskor, hade dock förväntat mig åtta flaskor, men Big Footen hade inte levererats ännu.

Ner i källarn!

Upptäckte även igår att vi har fått finbesök i Strandholm av min absoluta mest älskade, superskönsjungande, vackraste, favoritfågel, tranjäveln! Verkar dock som om den har slarvat bort sin partner, så hoppas den inte blir långvarig.

Skitfågel

Ser lite ut som om han asflabbar åt mig?

Ankish ansikte incomming, kinda.

Morfininducerat duckfaceförsök av lillebror från sjukhussängen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>