HACCP och finkultur.

Idag har utbildningen i HACCP med Anticimex fortsatt och även om det inte alltid var så roligt så känns det så här när allt är klart som om det var ganska givande trots allt. Vi under de senaste två dagarna fått lära oss hur man gör en faroanalys, identifierar kontrollpunkter och kritiska styrpunkter samt formulerat grundläggande förutsättningar, principer.

Under lunchrasten så bjöd Cullbergbaletten på finkultur i ljusgården, själv tycker jag det hela är väldigt svårt och känns otroligt pretentiöst, kanske svårt att bedöma det hela med ett 20 sekunder långt videoklipp. Men ni får i alla fall chansen!

Ni får ursäkta watermarken.

Efter lunchen så avslutades det hela med att vi i små grupper delade upp utbildningsköket i områden och skrev ihop ett egenkontrollprogram som vi ska använda oss av i det från och med nästa vecka.

På vägen hem gick färden in på gröna banken för inköp av några nyheter, inte bara öl slank med den här gången utan även en skräll, en hannahs rosé cider, var rätt ok faktiskt trots att den bör placeras i söta ciderdryckersegementet.

Dagens middag, grilled cheese och eriksberg.

Fredagens dryckesrecension:

Eriksberg: Jäävla bra. Otroligt att Carlsberg kan producera en så pass bra lager i så stora volymer och ändå klara sig undan DMS. Lågprissegmentet hittar man den i också, ett riktigt klipp för 15 spänn.

Hannas Rosé : Jäävla bra. Inte för toksöt, riktigt fruktig och blommig, kommer vara perfekt i sommar! Lätt prisvärd för 18 spänn burken.

Melleruds Vårpilsner : Inte så bra. Blaskig och full av DMS. Dock så kanske man inte ska förvänta sig så mycket för 13 spänn.

Nu är det Sabaton resten av helgen! Sov så gott!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>