Fågel, fågel och fågel

Torsdagen var sista dagen på veckan, och det har visat sig nu att inspirationen lätt tryter just då. Kylen var full med fågel och vilt och jag hade verkligen ingen aning om vad jag skulle göra under dagen, men kom till slut på att jag helt enkelt bara skulle smaka av så mycket jag kunde för att bredda mitt register. Sagt och gjort, en fasan och en vårkycklig var de första första fåglarna att hamna på skärbrädan. Först så smakades dock viltterinnen från i onsdags av, vidrigt var det! Förklaringen finns så klart i rådjuret, det ska INTE bli 70 grader varmt, fy fan.

Viltterrin i kycklingskal

Jag ville inte göra så mycket med fasanbröstet, mest bara smaka det naturellt, så det åkte i en påse med smör och söt äppelcider och ner i cirkulatorn på 61 grader i 2:15. Resultatet blev något torrt, köttet påminde mycket om kyckling men betydligt grövre konsistens. Vårkycklingen blev inte helt oväntat till ett snack, dubbelpanerat med skummjölkspulver och panko. Vispade även till en majobaserad dipsås på aprikoser och röd curry.

Det var en kyckling som hette gullefjun.

Smakade även av vildandslåret som legat i cirkulatorn på 52 grader i omkring ett dygn, kunde ha varit mörare, men smakade precis som bröstet, riktigt bra. Efter detta avslutades dagen, om jag får tro på mina bilder i kameran i alla fall, med ett misslyckat försök på fylld vaktel. Problemet var att vakteln blev understekt, misstänker att det hade varit smidigare att laga den i ugn än bara rätt ner i panna. Vakteln var hursomhelst fylld med Karl-Johan, parmesan, lök, säkert nått vin i också. Måste verkligen bli bättre på att anteckna vad jag håller på med och inte bara gasa, eller kanske blogga om det samma dag så jag slipper hinna glömma.

Kanske ska ta ut sakerna ur påsarna innan jag fotar.

Urbenad vaktel.

Misslyckad vaktel.

I morgon ska jag och prata med kommunen om den förtjusande logen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>