Calskrove, kulinarisk upplevelse i Skellefteå.

Min bror är på besök över helgen då han har lite jobba att göra här uppe i norr. Så i lördags skulle han in till Skellefteå och då passade jag på att följa med för att få mig en riktigt kulinarisk upplevelse, en som jag länge suktat efter. Redan innan jag flyttade upp hade jag hört talas om denna best, hamburgertallrik inbakad i en pizza! Måste vara ett gastronomiskt geni som kläckte den idén. Så, redan föra 12 stod vi parkerade utanför och väntade på att Tre Kronor, som pizzerian heter, skulle öppna.

Vi tog plats en våning upp på ett loft där man kunde överblicka tillagningsprocessen, vilket bara byggde på förväntningarna om vad som komma skulle. Loftet var smakfullt inrett, med en stencilerad bild av Bruce Lee på väggen, som alla vet är Bruce pizzans stora ambassadör.

Innehållet till pizzan!

Det dröjde inte länge innan en servitör kom upp med maten till oss, pizzan såg ut som en vanlig calzone, en perfekt förklädnad. Jag öppnade pizzan andaktsfullt, som när man vill dra ut på spänningen med ett kinderägg ungefär. När skalet till calskorven var öppnat så spred sig doften av hamburgare ut ur innanmätet, en surrealistisk upplevelse, så rätt men ändå så fel.

I ärlighetens namn var det kanske inte det bästa jag ätit i mitt liv, men det är en, i min mening, fantastisk idé och något man i alla fall måste prova en gång.

4 comments on “Calskrove, kulinarisk upplevelse i Skellefteå.

  1. Stefan Johansson on said:

    Haha, vad fan, den ser så jävla äckligt delicious ut 😀

  2. Biffen on said:

    Fy fan vad vidrigt.

  3. Anders Nåw on said:

    Kul! Och koll!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>