BBQ-sås, Rabarber och Vulgoburgare.

Grönsaker var det ja, tanken var ju att kreativiteten skulle komma tillbaka, men njae det var ju inte riktigt så de blev. Undrar lite vad som hänt, normalt sett så känns det som om jag kan bolla hur många idéer som helst i huvudet, men nu har det varit riktigt svårt att hitta på något i två moment. Hoppas att det lossnar nu när vi går in på desserter och bröd.

Hursomhelst, vi började sent i går, något som jag i vanlig ordning inte noterat, så jag var i skolan klockan nio trots att vi började klockan typ 11. Så istället för att sitta och vänta och inte göra någonting så slängde jag ihop en BBQ-sås. Ville ha en fruktig sås, så baserade den runt hallonvinäger samt hade i lite katrinplommon för att frukta till det hela lite mer. Jag tycker resultatet blev så där härligt fruktigt, rökigt, söt-surt.

Mise för BBQ-såsen

I leveransen kom det med lite härlig rabarber som jag ville experimentera lite med. Jag har blivit riktigt tänd på det där med att suga in saker i andra saker med hjälp av vakummaskinen. Så jag kokade en sockerlag som jag slog över rabarber, chili och citronverbena, vilket jag vackade för att få in lagen i rabarbern. Jämför färgen på själva rabarbern i bilderna! jag tycker det blev ett härligt resultat att utgå ifrån i vidare experimentering. Lagom sött, lite crisp, fräscht men en viss hetta.

Rabarber före

Rabarber efter

Gjorde en vit sparrissoppa med ett kronärtskockshjärta till, alltså, det sket sig rejält. Såg inte ens snyggt ut, så det får ni inte se.

Passade även på att göra pomme pont neuf, kokta i smör, provade det tillsammans med en köttbit som var glazead i BBQ-såsen. Tycker det blev ett hyfsat resultat även här. Det var väl vad jag åstadkom igår, eller ja, något mer gjorde jag säkert, men har inte dokumenterat det.

Pomme pont neuf.

Idag började jag med att förbereda en tomatsorbet som senare visade sig bli ett tomatsnö, säkert något man kan ha roligt med, men var inte riktigt ändamålet, ska fortsätta på den i morgon. Vart riktigt sugen på stir-fry noodles, så passade på att göra egna äggnudlar också, förvånansvärt bra resultat på just nudlarna.

Wokade nudlar och grönsaker

Till lunch bjöd lunchgruppen på en riktigt vulgoburgare, 230 gr fransyska i biffen, i like!

Vulgoburgare!

I morgon taggar vi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>